Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21518 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Exponentiele groei in de natuur

ik wil jullie hartelijk bedanken voor het helpen en het landurige uitleggen aan mij.

dus wat ik bij mijn vorige email heb getikt is dus goed?
ik heb zelf een tabel gemaakt om dt ik dat makelijker vond.
t N(t) N(t+1) N(t+1)-N(t) (N(t+1)-N(t))/ N(t)
0 2 6 4 2
1 6 18 12 2
2 18 54 36 2
3 54 162 108 2
4 162 486 324 2

N(t+1)-N(t)=r·N(t)
6-2 = 2·2
4 = 4
op t=0
dat was de bedoeling toch.

als G en P evenredig zijn geldt er:
G = r · P.
Waarbij r de evenredigheidsconstante is.

Omdat g-1 ook een constante factor is (zie tabel) geldt dat hier dus ook,
dus is de toename (per tijdseenheid) is evenredig met de grootte van de
populatie!

rowan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 maart 2004

Antwoord

Ik zou niet het voorbeeld van t=0 geven maar het algemene geval. Dus laat zien dat N(t+1)-N(t)=(g-1)·N(t) voor alle t. Als je dat doet lijkt het mij helemaal in orde, maar ja, of je docent dat ook vindt!??!

WvR
zondag 14 maart 2004

©2001-2024 WisFaq