Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Spaarpot

8 geldstukken worden over 5 spaarpotten verdeeld,zodanig dat voor elk geldstuk telkens op aselecte wijze een spaarpot wordt uitgekozen. Bereken de kans dat in de spaarpot van Hilde ten minste 4 geldstukken terechtkomen.
n=5 volgens mij en voor de rest weet ik niet hoe ik hieraan moet beginnnen

Kim
3de graad ASO - zondag 14 maart 2004

Antwoord

Dag Kim

Voor dit experiment gebruik je ook de formule :

P(x) = nCx.px.(1-p)n-x
met
nCx = aantal combinaties van x uit n elementen
n = aantal experimenten
x = aantal successen
p = kans op succes


Er worden 8 geldstukken verdeeld, waarvan er minstens 4 in de spaarpot van Hilde moet terecht komen. Hieruit haal je het aantal experimenten en het aantal successen.

Vermits er 5 spaarpotten zijn waarvan één van Hilde is de kans op succes dus 1/5.

De kans P(4) = p(4) + P(5) + P(6) + P(7) + P(8)

LL
zondag 14 maart 2004

©2001-2024 WisFaq