Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21500 

Re: Probleempje met deze integraal

ik dacht dat je de vraag wel verstond
ik moest alleen de eerste stap hebben , heb al geprobeerd me de afgeleide van bgtan 2x ma die kwam niet uit misschien rekenfout ofzo , zal nog eens zien

dees is geen taak ofzo zijn gewoon herhoef dak aant make ben voor exame :)

gert h
3de graad ASO - zondag 14 maart 2004

Antwoord

De afgeleide van tan(2x) = 1/[1+(2x)2] . 2 = 2/(1+4x2).
Als je in jouw probleem nu tan(2x) = t stelt, dan krijg je 2/(1+4x2).dx = dt ofwel 1/(1+4x2).dx = 1/2dt.
Daarmee moet de primitieve nu toch wel te vinden zijn.

MBL
zondag 14 maart 2004

©2001-2024 WisFaq