\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 21434 Re: Re: Re: Re: Exponentiele groei in de natuur ik weet wel wat evenredig is en ook wat exponentieel is.ik weet alleen niet waar deze formules vandaan komenN(t+1)-N(t)=r·N(t) en deze b·gt+1-b·gt=b·gt·(g-1).is er geen antwoord met een voorbeeld waarin het aangetoond is dat er exponentiele groei is.of zijn die formules de antwoorden soms??? rowan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 maart 2004 Antwoord N(t+1)-N(t) is de toename. Volgens de stelling is de toename evenredig met de populatie op dat moment. De populatie op het tijdstip t is N(t).Evenredig wil zeggen: TOENAME=r·N(t)Dus: N(t+1)-N(t)=r·N(t). De rest is een kwestie van tekstverwerken!VoorbeeldIn de laatste kolom zie je g-1!De formule is N(t)=0,9·1,2tOver en sluiten! WvR zondag 14 maart 2004 Re: Re: Re: Re: Re: Exponentiele groei in de natuur ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik weet wel wat evenredig is en ook wat exponentieel is.ik weet alleen niet waar deze formules vandaan komenN(t+1)-N(t)=r·N(t) en deze b·gt+1-b·gt=b·gt·(g-1).is er geen antwoord met een voorbeeld waarin het aangetoond is dat er exponentiele groei is.of zijn die formules de antwoorden soms??? rowan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 maart 2004
rowan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 maart 2004
N(t+1)-N(t) is de toename. Volgens de stelling is de toename evenredig met de populatie op dat moment. De populatie op het tijdstip t is N(t).Evenredig wil zeggen: TOENAME=r·N(t)Dus: N(t+1)-N(t)=r·N(t). De rest is een kwestie van tekstverwerken!VoorbeeldIn de laatste kolom zie je g-1!De formule is N(t)=0,9·1,2tOver en sluiten! WvR zondag 14 maart 2004
WvR zondag 14 maart 2004
©2001-2024 WisFaq