Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21448 

Re: Snijpunt van 2 rechten

ok, ik heb ze in een vergelijking gezet, als ik die discriminant bereken, kom ik uit op b2-4ac = -1 -$>$ wat nu als ik (1-√-1)/1 ? dat gaat toch niet?

christ
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 13 maart 2004

Antwoord

Je krijgt:
x2=ax2+1/2
ax2+1/2-x2=0
(a-1)x2+1/2=0
D=-4·(a-1)·1/2$\geq$0 en a$\ne$1
-2a+2$\geq$0 en a$\ne$1
-2a$\geq$-2 en a$\ne$1
2a$\leq$2 en a$\ne$1
a$\leq$1 en a$\ne$1
a$<$1

Wat je natuurlijk al eerder kan zien...

Ik heb a=1 uitgesloten omdat er anders geen sprake meer is van een tweedegraads vergelijking en je dus niet over oplossingen kan spreken.

WvR
zaterdag 13 maart 2004

©2001-2024 WisFaq