Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte cirkel

Ik weet de oppervlakt van iets dat ik moet plaatsen, namelijk 200m2 maar nu moet dat in een cirkel geplaatst worden, welke formule moet ik dan gebruiken om achter de straal/ diameter te komen

Jay
Leerling mbo - vrijdag 12 maart 2004

Antwoord

Beste Jay,

De formule op de oppervlakte van een cirkel te berekenen is Oppervlakte cirkel = p·straal2.
En je weet dat de oppervlakte 200 m2 is, dus p·straal2 = 200 m2 Û straal2 = 200/p Û straal = Ö(200/p) (Hier geldt alleen de positieve waarde, want een straal kan nooit negatief zijn) Þ straal 8 m. De diameter is 2·straal dus de diameter is ongeveer 16 m.

Groetjes,

Davy.

Davy
vrijdag 12 maart 2004

©2001-2024 WisFaq