\require{AMSmath} Tautologie of ((p®q)Ù(q®r))®(p®r)is een : -tautologie-contigentie-absurditeit derrik 3de graad ASO - donderdag 11 maart 2004 Antwoord We weten dat p®q = p' + q.((p®q)Ù(q®r))®(p®r) = ((p' + q).(q' + r))®(p' + r) =((p' + q).(q' + r))' + (p' + r) = (p' + q)' + (q' + r)' + (p' + r) = p.q' + q.r' + p' + r = (p.q' + p') + (q.r' + r) =(q' + p') + (q + r) = (q' + q) + p' + r = 1 + p' + r = 1Dit is het bekende "syllogisme" en is inderdaad steeds waar. LL donderdag 11 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
((p®q)Ù(q®r))®(p®r)is een : -tautologie-contigentie-absurditeit derrik 3de graad ASO - donderdag 11 maart 2004
derrik 3de graad ASO - donderdag 11 maart 2004
We weten dat p®q = p' + q.((p®q)Ù(q®r))®(p®r) = ((p' + q).(q' + r))®(p' + r) =((p' + q).(q' + r))' + (p' + r) = (p' + q)' + (q' + r)' + (p' + r) = p.q' + q.r' + p' + r = (p.q' + p') + (q.r' + r) =(q' + p') + (q + r) = (q' + q) + p' + r = 1 + p' + r = 1Dit is het bekende "syllogisme" en is inderdaad steeds waar. LL donderdag 11 maart 2004
LL donderdag 11 maart 2004
©2001-2024 WisFaq