\require{AMSmath} Oplossen van een stelsel van vergelijkingen x - y = 36x : y = 7 : 4 ger Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 11 maart 2004 Antwoord Schrijf x - y = 36 als x = 36 + y en vul dit in de tweede vergelijking in:(36+y)/y = 7/4Kruislings vermenigvuldigen levert:7y = 4(36+y)7y = 144 + 4y3y = 144y = 48De y invullen in x = 36 + y levert de x-waarde. WvR donderdag 11 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x - y = 36x : y = 7 : 4 ger Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 11 maart 2004
ger Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 11 maart 2004
Schrijf x - y = 36 als x = 36 + y en vul dit in de tweede vergelijking in:(36+y)/y = 7/4Kruislings vermenigvuldigen levert:7y = 4(36+y)7y = 144 + 4y3y = 144y = 48De y invullen in x = 36 + y levert de x-waarde. WvR donderdag 11 maart 2004
WvR donderdag 11 maart 2004
©2001-2024 WisFaq