Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale oppervlate onder een eerstegraadsfunctie

Hoe bereken waar de oppervlakte (product van welke x en y waarden) maximaal is in eerstegraadsfunctie? Hier bedoel ik mee waar is de uitkomst van het product van x en y het grootst. bij bijv. 6-x
Ik heb het alleen over het positieve gedeelte van het assenstelstel(rechtsboven).

Alvast heel erg bedankt

Jasper

Jasper
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 maart 2004

Antwoord

Bij een "breedte" van x hoort een hoogte 6-x
dus de oppervlakte is x*y = x*(6-x)

dit uitgeschreven levert Opp = 6x-x2

Het maximum van deze functie vind je door differentieren, òf door de formule toe te passen voor de x-positie van de top: xtop = -b/2a

groeten,
martijn

mg
woensdag 10 maart 2004

©2001-2024 WisFaq