Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

sin(45-a)=cos(45+a)

ik moet het bewijs geven van sin(45-a)=cos(45+a)
dan krijg ik :
Linkerlid= sin (90-45)(a)
en dan normaal gezien krijg ik = cos(45+a)
maar hoe kom je daaraan IVM me de stap (90-45)(a)
????????? bdnkt

manne
2de graad ASO - dinsdag 9 maart 2004

Antwoord

Hallo Manne,

Voor iedere hoek a geldt sina=cos(90°-a)

Pas deze regel toe op het linkerlid van de vergelijking.

wl
dinsdag 9 maart 2004

©2001-2024 WisFaq