Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rij van fibonacci met andere beginwaarden

De formule van de rij van fibonacci is: Fn+1=Fn+Fn-1 met F0=0 en F1=1
De formule van de lucas-reeks is: L+1=Ln+Ln-1 met L0=2 en L1=1
Deze formules zijn hetzelfde, alleen zijn de beginwaarden anders. Zijn er nog meer van deze reeksen met dezelfde formule, maar met andere beginwaarden??
Thanks

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 maart 2004

Antwoord

Kijk eens onderstaande pagina

Zie Generalising the Fibonacci Series

gk
maandag 8 maart 2004

©2001-2024 WisFaq