\require{AMSmath} Vereenvoudigen wat is de vereen voudiging van : sin(a-90).cos(1080+a).cotg(a-90) ---------------------------------------------(breukstreep) Cotg(270-a).cotg(a-180).cos(-a) met tussenstappen want dit is in men boek niet gegeven en door dit snap ik het niet goed manne 2de graad ASO - zondag 7 maart 2004 Antwoord Het hangt er nogal vanaf wat je aan formules kent en tot hoever de vereenvoudiging moet gaan. Kijk eens of je met de volgende bouwstenen verder kan. sin(a-90) = -cosa cos(1080+a) = cosa (1080 = 3.360, dus 3 periodes eraf) cot(270-a)=cot(90-a) (want periode = 180°) = -cot(a-90) cot(a-180)=cota (periode = 180°) cos(-a) = cosa Als je in de oorspronkelijke breuk een en ander vervangt door hetgeen hierboven staat, dan valt er het nodige weg. MBL zondag 7 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
wat is de vereen voudiging van : sin(a-90).cos(1080+a).cotg(a-90) ---------------------------------------------(breukstreep) Cotg(270-a).cotg(a-180).cos(-a) met tussenstappen want dit is in men boek niet gegeven en door dit snap ik het niet goed manne 2de graad ASO - zondag 7 maart 2004
manne 2de graad ASO - zondag 7 maart 2004
Het hangt er nogal vanaf wat je aan formules kent en tot hoever de vereenvoudiging moet gaan. Kijk eens of je met de volgende bouwstenen verder kan. sin(a-90) = -cosa cos(1080+a) = cosa (1080 = 3.360, dus 3 periodes eraf) cot(270-a)=cot(90-a) (want periode = 180°) = -cot(a-90) cot(a-180)=cota (periode = 180°) cos(-a) = cosa Als je in de oorspronkelijke breuk een en ander vervangt door hetgeen hierboven staat, dan valt er het nodige weg. MBL zondag 7 maart 2004
MBL zondag 7 maart 2004
©2001-2024 WisFaq