Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periodieke functies

Beste,

Ik kom er nog niet helemaal uit.

ik krijg rechte lijnen.
En met sin 4= sin (p-4) kom ik ook niet uit hoe u dit nou heeft gedaan.

Nogmaals bedankt

Richar
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 maart 2004

Antwoord

Als je de grafiek van y = sinx bekijkt (x in radialen, uiteraard), dan gaat die grafiek o.a. door het punt (p,0)
Het getal x = 4 ligt daar dus (bijna) 1 hokje verder aan voorbij (als we p voor het gemak even gelijk denken aan 3)
Maar dan is p - 4 dus precies diezelfde afstand (dus bijna 1) vóór x = 0 gelegen. Reken maar na: van p tot 4 is ongeveer 0,86 en p-4 is ongeveer -0,86
Als je nu, kijkend naar de grafiek, de functiewaarden vergelijkt bij x = 4 en daarna bij x = p - 4, dan zie je volgens mij direct dat de bijbehorende punten op de grafiek even laag liggen.

Wat je met je noodkreet 'ik krijg alleen maar rechte lijnen'bedoelt, ontgaat me.

MBL
zaterdag 6 maart 2004

©2001-2024 WisFaq