Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21080 

Re: Differentiaalvergelijking meetkunde

Ik heb net als jij, dit gekregen:

coordinaten van M = (x/2-y/2y',y/2-xy'/2)

Hoe ik dat nu omzet in een diff.vergelijking, was en is mij nog altijd een raadsel.

Serge
Student universiteit - zaterdag 6 maart 2004

Antwoord

De eerste coördinaat van M is ook gelijk aan x, dus kun je nu stellen dat x = x/2 - y/2y' ofwel x + y/y' = 0
Als je voor y'het gebruikelijker dy/dx schrijft wordt het nu na enig herschrijven xdy + ydx = 0, een heuse differentiaalvergelijking.
Omdat het blijkbaar niet om de oplossing gaat, lijkt dit me een mooi eindstation.

MBL
zaterdag 6 maart 2004

 Re: Re: Differentiaalvergelijking meetkunde 

©2001-2024 WisFaq