Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21095 

Re: Re: Logaritmes

heel bedankt,
maar ik heb nog een klein probleempje
ik krijg na het laatste wat u zei : log2(x)/log2(gx)=log(h)/log(abc)
daaarna : (de g vanboven) g log(x) = Ölog(h)/log(abc)
e dan is x= g totde macht Ölog(h)/log(abc)
hoe komt men nu eigenlijk aan 1+ in de oplossing (bij de macht van g)
ik doe dit eigenlijk voor m'n middejury, ik heb ook zeeer weinig menen om me te helpen dus, ditis zeker geen huiswerk
oki , en bedankt voor de raad bij de vorige vraag

winny
Leerling mbo - zaterdag 6 maart 2004

Antwoord

Je hebt ergens nog staan log(gx). Dat kun je schrijven als log(g) + log(x) en nadat je op grondtal g overgaat krijg je glog(g) en daar komt de 1 vandaan, lijkt mij.

MBL
zaterdag 6 maart 2004

©2001-2024 WisFaq