Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met Ln oplossen

Hallo

Ik maak in mijn vrije tijd wat programma's i.v.m. wiskunde. Ik ben nu namelijk bezig met simulatie te maken van een doorhangend touw (parabool). Ik heb al alles uitgewerkt (d.m.v. integralen (om lengte te berekenen)) en verkrijg hierdoor een ln-vergelijking met een variabele a:

a·L = ln(2a2 + √(4a4+1))
met L en a $\in$ $\mathbf{R}$
Ik heb dit proberen uit te rekenen:

elog(ea·L = elog (2a2 + √(4a4+1))
ea·L = 2a2 + √(4a4+1)

maar om hieruit a af te zonderen zit ik met die ea·L een beetje vast.

Dit is al een tijdje geleden dat we dit gezien hebben in de klas en met de rekenregels geraak ik er niet aan uit

Ruben
3de graad ASO - zaterdag 6 maart 2004

Antwoord

Ik vrees dat het afzonderen van de a ook niet mogelijk is. Dit type vergelijking vraagt om een brute benadering en dan denk ik dus aan een grafische rekenmachine of een computerprogramma voor wiskunde.

MBL
zaterdag 6 maart 2004

©2001-2024 WisFaq