Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Docenten en defecte kleurenmonitoren

Op een school kopen 50 docenten in het kader van een pc-prive project een computer. Uit ervaring weet men dat de kleurenmonitoren in 5% van de gevallen binnen een jaar defecten vertonen. De stochast x is het aantal monitoren dat binnen een jaar defect raakt.

vraag 1.
bereken de kans dat er het eerste jaar meer dat 5 monitoren defect raken
het antwoord is P(X5) 1-P(X=5) = 1-0,9622=0,0378
Ik begrijp niet hoe ze bij de getallen 0,9622 en 0,0378 komen
Alvast bedankt!

P
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 maart 2004

Antwoord

Wat dacht je van de binomiaal verdeling?
Met:
X : het aantal monitoren dat binnen een jaar defect raakt
p = 0,05
n = 50

WvR
zaterdag 6 maart 2004

©2001-2024 WisFaq