\require{AMSmath} Afgeleiden Welk punt P op de parabool y=x2/4 ligt het dichtst bij het punt q(3,2)?Dank winny Leerling mbo - vrijdag 5 maart 2004 Antwoord Neem P(p,1/4p2) en bereken de afstand PQ: d(P,Q)=Ö((p-3)2+(1/4p2-2)2) Dit is een functie in p. Deze functie moeten we minimaliseren. Zou dat lukken? WvR vrijdag 5 maart 2004 Re: Afgeleiden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Welk punt P op de parabool y=x2/4 ligt het dichtst bij het punt q(3,2)?Dank winny Leerling mbo - vrijdag 5 maart 2004
winny Leerling mbo - vrijdag 5 maart 2004
Neem P(p,1/4p2) en bereken de afstand PQ: d(P,Q)=Ö((p-3)2+(1/4p2-2)2) Dit is een functie in p. Deze functie moeten we minimaliseren. Zou dat lukken? WvR vrijdag 5 maart 2004
WvR vrijdag 5 maart 2004
©2001-2024 WisFaq