Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansdichtheidsfunctie

Een continue stochast X heeft de volgende kansdichtheidsfunctie:
f(x)=p(100-x2) als x is groter of gelijk is aan 0 en kleiner of gelijk is aan 10
f(x)=0 elders

A) bereken algebraische de waarde van p
b) benader de verwachting van deze stochast( GRM toegestaan)

Mannol
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 maart 2004

Antwoord

Als de kansdichtheid f(x)=p·(100-x2) is dan moet gelden:

0ò10f(x)dx=1

E(X)=0ò10x·f(x)dx

WvR
woensdag 3 maart 2004

©2001-2024 WisFaq