Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijkingen oplossen

de volgende vergelijking oplossen
Kunt u me misschien uitleggen hoe ik de volgende som moet uitrekenen:g2=25

Vraag 2 kunt u me misscien uitleggen hoe ik de volgende som moet maken? :g2-10=39

en deze: (g-1)2 +2=18

En mijn laatste vraag is:A)Geef een formule voor de oppervlakte 0(cm2) van een vierkant met een zijde z (cm)
B)Welke vergelijking hoort bij o=100? Los de vergelijking op
C)Zijn in deze situatie beide oplossingen van de vergelijking goed? Leg je antwoord uit

cicek
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 3 maart 2004

Antwoord

Het lijkt me dat je ons probeert je huiswerk te laten maken, maar dat is niet de bedoeling van wat wij nastreven.
Toch een kleine hulp: (g-1)2 + 2 = 18 geeft toch zonder veel problemen (g-1)2 = 16 en dan volgt daaruit toch weer even probleemloos dat g-1 = -4 óf g-1 = 4 ?!
Dan kun je nu zelf vast g wel vinden.
De andere sommetjes zijn nog simpeler dan dit exemplaar, dus probeer het eens.

MBL
woensdag 3 maart 2004

©2001-2024 WisFaq