\require{AMSmath} Sin, cos, tang wat is de sin(270°-a)= is deze -cosa ??? als dit fout is , wat moet ik doen om de regel door te hebben manne 2de graad ASO - maandag 1 maart 2004 Antwoord 270°-a wil zeggen: eerst 270° vooruit (op de eenheids-cirkel dus) en dan nog a° eraf. Maar dit is hetzelfde als 90° achteruit en dan a° eraf. ofwel: sin(270°-a) = sin(-90°-a) = sin(-(90°+a)) =-sin(90°+a) =-cosa (laatste stap wegens sin(90°+a)=sin(90°-a) in combinatie met sin(90°-a)=cosa) Maar wat ook kan, is gebruik maken van de identiteit: sin(a±b) = sinacosb ± cosasinb en pas dit toe op sin(270°-a) groeten, martijn. mg maandag 1 maart 2004 Re: Sin, cos, tang ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
wat is de sin(270°-a)= is deze -cosa ??? als dit fout is , wat moet ik doen om de regel door te hebben manne 2de graad ASO - maandag 1 maart 2004
manne 2de graad ASO - maandag 1 maart 2004
270°-a wil zeggen: eerst 270° vooruit (op de eenheids-cirkel dus) en dan nog a° eraf. Maar dit is hetzelfde als 90° achteruit en dan a° eraf. ofwel: sin(270°-a) = sin(-90°-a) = sin(-(90°+a)) =-sin(90°+a) =-cosa (laatste stap wegens sin(90°+a)=sin(90°-a) in combinatie met sin(90°-a)=cosa) Maar wat ook kan, is gebruik maken van de identiteit: sin(a±b) = sinacosb ± cosasinb en pas dit toe op sin(270°-a) groeten, martijn. mg maandag 1 maart 2004
mg maandag 1 maart 2004
©2001-2024 WisFaq