Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Steekproefgrootte bij verschillende vestigingen

Bedankt weer! Ik ben echt blij met jullie site :)
We kunnen de vestigingen dus zonder probleem met elkaar vergelijken?

De gegevens van de vorige vestigingen zijn:
Populatie
Vestiging Totaal
Hoofdkantoor 482
Den Bosch 648
Hoofddorp 465
Rijswijk 866
Zwolle 686
Totaal 3147

Per vestiging betekent dit een afname van:
Hoofdkantoor: (482 / 3147) ˇ 345 = 53
Den Bosch: (648 / 3147) ˇ 345 = 71
Hoofddorp: (465 / 3147) ˇ 345 = 51
Rijswijk: (866 / 3147) ˇ 345 = 95
Zwolle: (686 / 3147) ˇ 345 = 75
Totaal 345

Bij hoofdkantoor is van de ruim 400 mensen slechts 50 respons nodig. Vandaar onze vraag of we dan ook voor die laatste 2 (totaal 395) ook slechts 50 nodig hebben. Maar dat is dus te weinig?

Ik had deze vraag trouwens eerder gesteld, maar die staat nog steeds in behandeling (ik bedacht me later dat ik 'm misschien te ingewikkeld geformuleerd had en heb 'm dus opnieuw gesteld, mét resultaat!) Wat mij betreft hoeft die vraag nu niet nog een keer beantwoord te worden (ik heb geen flauw idee hoe dat in z'n werk gaat, maar ik denk ik zeg 't even!)

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Bernadette van Woerkom

Bernad
Student hbo - maandag 1 maart 2004

Antwoord

Die 50 voor twee vestigingen is te weinig als je voor die twee vestigingen APART betrouwbare en nauwkeurige uitspraken wil doen, dan zou je meer respondenten moeten hebben. Dat heeft echter een groot nadeel: je steekproef is dan niet meer representatief. Waneer het echter gaat om uitspraken over het algehele bedrijf te doen dan heb je met die 50 erbij zeker wel een goede keus gemaakt. Op naar de analyses.......
Volgens mij staat er geen vraag meer van je in behandeling, wellicht heb ik die zelf weggehaald toen je er opeens twee tegelijk gepost had...... zo gaat dat dus.....

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 3 maart 2004

 Re: Re: Steekproefgrootte bij verschillende vestigingen 

©2001-2024 WisFaq