Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20843 

Re: Wiskundige expressie voor een rotatie om een gegeven centrum C

En wat is dan het verschil met dit? Of zijn de formules hetzelfde?

Formule voor rotatie van punt (x,y) om centrum C over a graden:
x ' = (x-xC)cos a - (y-yC)sin a + xC
y ' = (x-xC)sin a + (y-yC)cos a + xC

Leon
Iets anders - maandag 1 maart 2004

Antwoord

Dit geldt als het rotatiecentrum een ander punt is als de oorsprong. (xC,yC) is hier de coördinaat van het centrum C.
Als de oorsprong het centrum is, is (xC,yC) = (0,0).

LL
maandag 1 maart 2004

©2001-2025 WisFaq