Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheid oplossen

f(x)= 3 cos2x- 2 sinx met domein [0,2p]

Los op
1) f(x)0
2) 2f(x)3

als ik f(x)=0 oplos komt er uit;
x=0,34+k2p Ú x=2,80+k2p Ú
x=-0,5p+k2p Ú x=1,5p+k2p

Het komt er eigenlijk op neer dat ik niet weet wat ik moet oplossen bij een ongelijkheid.........
Zou iemand mij hiermee een beetje willen helpen misschien?
Bedankt!

Groetjes van Fleur

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 maart 2004

Antwoord

Die oplossingen van f(x)=0 moeten zijn x=0.804897 en x=2,3367 (Op [0;2pi]) Kloppen jouw oplossingen wel?
Controleren met je GRM!
Voor de ongelijkheid gebruik je de grafiek:
q20867img1.gif
Het rode gedeelte is waar f(x) kleiner is dan 0.
Met de gevonden oplossingen van f(x)=0 kun je dan je antwoord vinden:
0,804897x2,3367

De andere vraag doe je op soortgelijke manier

hk
maandag 1 maart 2004

©2001-2024 WisFaq