Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20811 

Re: Een vuurtoren op 900m van de kust

kan het zijn dat de lichtstraal het dichtstbijzijnde punt aan 501km/u passeerd? maar hoe moet ik dat in een afleidbare vergelijking proppen? zodat in dS/dT = 501 km/u?
die 501 km/u komt van de antwoorden in het boek , misschine heb ik de vraag niet juist gesteld , sorry

winny
Leerling mbo - zondag 29 februari 2004

Antwoord

Vergelijking? Afleidbaar? De 'snelheid' van de 'lichtstraal' is constant toch?

Omtrek van de 'denkbeeldige' cirkel op 900 m afstand is:
O=2pr=2·p·900=5654,9m
In één minuut 1,5 keer de omtrek, dat is ongeveer 8482,3 meter.
De snelheid is dus 8482,3 meter per minuut.
En dat is ongeveer 508,9 km/u.

Maar misschien denk ik te simpel...

WvR
zondag 29 februari 2004

©2001-2025 WisFaq