Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

hallo,
hoe gaat het?
ik moest tegen achter de vakantie 30 integralen maken. Maar kvin der 2 nie, zouden jullie mij kunnen helpen.

de 2 zijn:

1) ò(sin3x/(3+cos3x))dx

2) òcthx dx

dank bij voorbaat

joske
3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2004

Antwoord

Nochtans zijn dit niet de moeilijkste!

1) Je weet dat sin x.dx = - d(cos x).
Dus sin 3x.dx = -1/3.d(cos 3x) = -1/3.d(cos 3x + 3).
Resultaat : -1/3.ln(cos 3x + 3) + c

2) Ik veronderstel dat je coth x bedoelt.
coth x = cosh x/sinh x
cosh x.dx = d(sinh x).
Resultaat : ln(sinh x) + c.
Dit kan ook geschreven worden als ln(ex - e-x/2) = ln((ex - e-x).ex)/ex) (want ln 2 = cte) = ln(e2x - 1) - x

LL
zaterdag 28 februari 2004

©2001-2024 WisFaq