Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlakke meetkunde

Hyperbolen

Een hyperbool komt uit de familie hyperbolen met de vergelijking X x Y=c met c een constante.
De andere hyperbool komt uit de familie hyperbolen met vergelijking x2+y2=k met k een constante.

Ik wil nu x uitdrukken in c en k en y uitdrukken in c en k.

Ik had zelf het volgende berekent:

Druk x uit in y: x=y/c
Substitueer dit in x2+y2=k : y2/c2+y2=k.
Maar het lukt me dan niet om een uitdrukking voor y in c en k te krijgen.

Groetjes en alvast bedankt,

Viktoria

viktor
Student universiteit - vrijdag 27 februari 2004

Antwoord

Als ik alleen kijk naar de laatste uitdrukking (de rest van het verhaal heb ik niet bekeken) zou ik zeggen:

q20761img1.gif

Maar ik geloof dat toch beter wel even naar de rest van het verhaal had moeten kijken, want er klopt iets niet!! Rara, zoek de fout!!

WvR
vrijdag 27 februari 2004

©2001-2024 WisFaq