Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geremde groei

Ik heb een grafiek waarin geremde groei in voorkomt. ik wil hier een formule van opstellen. Ik heb een standaard grafiek gevonden. Y= a/ (1+ b . (c))x Wat a is weet ik. Dit is bij mij 3 dus ik heb al Y = 3 / (1+b . (c))x. Ik heb ook waarden van Y=0,39 en X=10.

Klopt deze standaard formule en hoe kan ik b en c te weten komen?

marloes

marloe
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 februari 2004

Antwoord

De standaardformule voor logistische of geremde groei is:

q20729img1.gif

Om de waarden van a, b en c te bepalen heb je, denk ik, niet genoeg gegevens. Kennelijk weet je al dat a=3. Je hebt nu nog twee (x,y)-waarden nodig om b en c te bepalen.

Zie Soorten groei en kijk ook eens bij de link onderaan.

WvR
donderdag 26 februari 2004

©2001-2024 WisFaq