\require{AMSmath} Afgeleide sin en cos Hoi,De afgeleide van cos(x-a) - sin(x) is dat gelijk aanf'(x) = (cos(x) - cos(a) - sin(x))'f'(x) = -sin(x) + sin(a - cos(x) of denk ik er dan te makkelijk over...Groet,Dirk Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 februari 2004 Antwoord Ik hoop niet dat je hier nu gaat beweren dat:cos(x-a)=cos(x)-cos(a)???..want dat is onzin! Er bestaan nog zoiets als som- en verschilformules. Deze staan op je formulekaart (zie eventueel links®formules®formulekaart).En wat je verder schrijft is fout... Ik denk dat je zelfs nog te moeilijk doet!De afgeleide van f(x)=cos(x-a) - sin(x) is:f'(x)=-sin(x-a) - cos(x)Meer moet het niet zijn... Hopelijk helpt dat. WvR dinsdag 24 februari 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,De afgeleide van cos(x-a) - sin(x) is dat gelijk aanf'(x) = (cos(x) - cos(a) - sin(x))'f'(x) = -sin(x) + sin(a - cos(x) of denk ik er dan te makkelijk over...Groet,Dirk Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 februari 2004
Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 februari 2004
Ik hoop niet dat je hier nu gaat beweren dat:cos(x-a)=cos(x)-cos(a)???..want dat is onzin! Er bestaan nog zoiets als som- en verschilformules. Deze staan op je formulekaart (zie eventueel links®formules®formulekaart).En wat je verder schrijft is fout... Ik denk dat je zelfs nog te moeilijk doet!De afgeleide van f(x)=cos(x-a) - sin(x) is:f'(x)=-sin(x-a) - cos(x)Meer moet het niet zijn... Hopelijk helpt dat. WvR dinsdag 24 februari 2004
WvR dinsdag 24 februari 2004
©2001-2025 WisFaq