Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin2x=sin(x+(1/3)pi)

Hallo hier ben ik weer ik kom niet uit de volgende vergelijking:

sin2x=sin(x+(1/3)p)

kan ik nu sin weglaten? Zodat je dit krijgt:
2x=x+(1/3)p
x=(1/3)p
maar er moeten meer oplossingen uitkomen.....

Doei

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 februari 2004

Antwoord

Uit sin(2x)=sin(x+1/3p) volgt:
2x=x+1/3p+k.2p of 2x=p-(1/3p+x)+k.2p dus
x=1/3p+k.2p of 2x=2/3p-x+k.2p
x=1/3p+k.2p of 3x=2/3p+k.2p
x=1/3p+k.2p of x=2/9p+k.2/3p

hk
maandag 23 februari 2004

©2001-2025 WisFaq