Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20602 

Re: Optimaliseren

En wat is de goede kant en de verkeerde kant ?!

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 februari 2004

Antwoord

De goede kant is natuurlijk de gevraagde kant.

Bijvoorbeeld: het punt (2,1) ligt:
- aan de goede kant van de lijn x = 0, want 2 0;
- aan de goede kant van de lijn y = 0, want 1 0;
- aan de goede kant van de lijn x + 6y = 18, want 2 + 6 18;
- aan de verkeerde kant van 2x + 3y = 12, want 4 + 3 12.

Door nu de lijnen van de vier vergelijkingen te tekenen (gestippeld, want het zijn stricte ongelijkheden), bepaal je per ongelijkheid het gebied dat wordt gevraagd. Het resulterende gebied (de doorsnede van de oplossingsverzamelingen) is het antwoord van de opgave.

KLY
maandag 23 februari 2004

©2001-2025 WisFaq