\require{AMSmath} Machtsverheffen met breuken Wat is de uitkomst van: (1+0,04)¼ - 1 Rob Iets anders - donderdag 14 maart 2002 Antwoord Wat jij weten wilt is de zgn. vierdemachtswortel van een getal. Nu geldt x = 4a = a1/4 betekent dat x4 = a. Je kunt de berekeningen eenvoudig maken met de rekenmachine (als er een knopje voor machtsverheffen opzit): (1,04)1/4 -1 0,00985 jr donderdag 14 maart 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de uitkomst van: (1+0,04)¼ - 1 Rob Iets anders - donderdag 14 maart 2002
Rob Iets anders - donderdag 14 maart 2002
Wat jij weten wilt is de zgn. vierdemachtswortel van een getal. Nu geldt x = 4a = a1/4 betekent dat x4 = a. Je kunt de berekeningen eenvoudig maken met de rekenmachine (als er een knopje voor machtsverheffen opzit): (1,04)1/4 -1 0,00985 jr donderdag 14 maart 2002
jr donderdag 14 maart 2002
©2001-2024 WisFaq