Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusfunctie

Je kan de sinusfunctie afleiden uit de waarden van goniometrische cirkel.
Maar wat als je nu eens neemt y=sin2x.
en je wilt de waarden op een 'cirkel' projecteren
c-x2+y2=1
Moet je dan de waarden aanpassen voor uitrekking van de cirkel, dus een ellips.
dus c'-(x/a)2+(y/b)2=1 ?
Dank je
Ruben

Ruben
3de graad ASO - zaterdag 21 februari 2004

Antwoord

De cirkel moet alleszins een cirkel blijven.
Als de functie y=sin2x wilt voorstellen door een projectie moet je de hoek eerst verdubbelen en daarna projecteren.
Op bijgevoegd cabri-plaatje kun je de hoek x veranderen.
De dubbele hoek 2x en de sin x en sin 2x kun je aflezen.

LL
zaterdag 21 februari 2004

©2001-2024 WisFaq