Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binaire getallen

ik ben op zoek naar de 4 basisregels van het optellen van bits, de zogeheten algebra van boole/boolean algebra, kan iemand me daarbij helpen? bvd

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 februari 2004

Antwoord

Ik neem aan dat je volgende 4 regels bedoelt:

0+0=0
1+0=1
0+1=1
1+1=0

Wanneer je voor 0 leest even en voor 1 oneven is het
systeem meteen duidelijk

Zo kun je ook vier regels voor vermenigvuldigen formuleren:

0x0=0
0x1=0
1x0=0
1x1=1

Ook hier kan het handig zijn voor 1 oneven en voor 0 even te lezen

Deze regels woorden ook in de logica gebruikt.
Vermenigvuldigen komt dan overeen met EN (AND)optellen met het exclusieve OF { het een of het ander maar niet beide: XOR )

gk
zaterdag 21 februari 2004

©2001-2024 WisFaq