Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenregels voor limieten en rare functie

Hallo,
Ik ben op zoek naar enkele basis rekenregels voor limieten met hierbij een duidelijke uitleg en eventueel oefeningen. Waar vind ik dat?
Verder kwam ik in mij leerboek het volgende tegen een functie dus y=f(x) waarna een = teken stond met daar achter een accolade met links boven -1 rechts boven x kleiner dan nul links midden 0 rechts midden x=0
links onder één en rechts onder x is groter dan nul
En tot slot nog een sluitende accolade.

Kortom om nog nooit eerder gezien wat willen ze hiermee? Tot heden nog nooit eerder mee gewerkt en zelfs niet gezien ik werkte alleen maar met functie zoals y(f)=2x+3
Natuurlijk ook andere vormen zoals hyper…
Maar wat bedoel men daar mee korte uitleg aub?

Dank bij voorbaart. Groeten.

Bert
Overige TSO-BSO - donderdag 19 februari 2004

Antwoord

Dag Bert

Voor uitleg over limieten kun je toch het best te rade gaan bij je leraar. Via deze weg is het natuurlijk moeilijk om hierover uitleg te geven.
Wat die functie betreft, kan ik me voorstellen dat dit eigenaardig overkomt als je dit voor het eerst ziet.
Het functievoorschrift is opgesplitst in 3 delen naargelang de waarde van x.
Als x$<$0 (dus links van de y-as) is het beeld -1.
Als x=0 (dus op de y-as) is het beeld 0 (dus de oorsprong)
Als x$>$0 (dus rechts van de y-as) is het beeld 1.
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

LL
donderdag 19 februari 2004

©2001-2024 WisFaq