Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoot

Beste mensen,

Wat is nou precies een asymptoot?
Wat is de asymptoot van y=3000?

Hoe kan ik aan een misleidend formule komen?
Alle formules geven toch normale grrafieken aan?

Zou ik hierover uigebreide antwoorden kunnen krijgen?

Groeten

Jan-ke
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Een asymptoot is, simpel gezegd, een rechte lijn waar de grafiek van een functie f steeds dichter bij in de buurt komt. De asymptoot kan zowel verticaal, horizontaal als schuin lopen.

Vragen naar "de asymptoot van y=3000" is een vreemde vraag.
De lijn y=3000 zou zelf asymptoot kunnen zijn, maar dan moet er nog een andere functie bijkomen.
Kortom: wat bedoel je precies.

Nog vreemder is je volgende vraag: wat kan bedoeld worden met "een misleidende formule"?

Probeer je vragen te herformuleren, want hier kunnen we helaas niet zoveel mee beginnen.

MBL
woensdag 18 februari 2004

©2001-2024 WisFaq