Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bouten en moertjes

Ik had de volgende vraag:
van een partij bouten is de diameter X normaal verdeeld met u = 13,2 mm en o = 0,1 mm
Van een partij moeren is de diameter Y normaal verdeeld met u = 13,5mm en o = 0,2 mm

Met welke gemiddelde diameter moeten de moeren gemaakt worden opdat slechts 3% van de bouten tedik zal zijn voor de moeren?

Alvast bedankt

chris
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Hallo Chris,

Definieer de toevalsvariabele V = diameter moer –diameter bout.De bout is te dik voor de moer als V 0.

q20468img1.gif

wl
donderdag 19 februari 2004

©2001-2024 WisFaq