Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20445 

Re: Hoek uitreken van driehoek(zonder hoek 90 graden), als je de 3 zijdes hebt

Ik heb het geprobeert, maar ik kreeg als uitkomst voor bijv. a een te grote waarde om in cos(a) in te vullen. Werkt deze regel als er een hoek groter dan 90° in zit?
ik heb deze waarden gebruikt voor de zijden: a=4.7, b=3.7 en c=2
Doe ik iets fout?

Bedankt.

Erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Ja deze regel werkt in elke driehoek.
Of je iets fout doet? Kennelijk wel. Het ware handig geweest als je je eigen berekeningen even mee had gestuurd, dan had ik kunnen aangeven wat.
Hieronder mijn berekening
4,72=3,72+22-2*3,7*2*cos(a)
22,09=13,69+4-14,8cos(a)
14,8cos(a)=13,69+4-22,09=-4,4
cos(a)=-0,2973
a=107,3°

hk
donderdag 19 februari 2004

©2001-2024 WisFaq