Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentievergelijking

cn=p-n
p=0,5(1+Ö5)

cn+1=cn-1-cn

De oplossing van de differentievergelijking is van de vorm

cn = a1l1n + a2l2n, met a1 en a2 willekeurige constanten. Bereken l1 en l2.

Tjibbe
Student universiteit - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Beste Tjibbe,

Als alleen cn+1=cn-1-cn gegeven zou zijn, dan lijkt de oplossingswijze erg op de wijze waarop de formule voor de rij van Fibonacci wordt gevonden. In het antwoord Rij van Fibonacci en Gulden Snede worden t's gevonden op soortgelijke wijze als jij de l1 en l2 moet vinden.

Maar, als cn=p-n, dan is toch zeker l1=1/p en doet l2 er niet toe??

Succes ermee.

FvL
woensdag 18 februari 2004

©2001-2024 WisFaq