Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 813 

Re: Een trimmer op het strand (2)

De wetten van snellius die houden toch het volgende in:
n1 sin i = n2 sin r hoe pas je die dan toe, ik snap namelijk niet hoe deze wettten gebruikt worden in de som. Kan iemand mij uitleggen hoe je die wetten kunt toepassen??? Alvast bedankt.

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 februari 2004

Antwoord

Je kunt de wet van Snellius op verschillende manieren schrijven. Waar het op neer komt is dat de verhouding tussen de sinussen (van de hoek met de normaal) gelijk is aan de verhouding tussen de snelheden.Dus als de snelheid daalt tot tweederde van de oorspronkelijke snelheid wordt de sinus van de hoek ook tweederde.
Je kunt als je wilt ook 'jouw' versie van de formule gebruiken met een verbetering: v2 sin i = v1 sin r
Bij de eerste overgang geldt:
10 sin 90° = 15 sin r
Hieruit volgt sin r = 10/15 = 2/3
Daarmee kun je hoek r berekenen. enz..

gk
dinsdag 17 februari 2004

©2001-2024 WisFaq