Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstelling

Goede middag

In een vijver van 10 bij 10 meter vaart een bootje met een constante snelheid in een rechte baan van punt A(0,2) naar punt B(10,7). Daarbij is v de snelheid van het bootje in m/sec en is T de tijd in seconden die het bootje nodig heeft om van A naar B te varen.

a) Bereken T bij v=0,5Ö5
b) Bereken T in een decimaal nauwkeurig voor het geval dat v=1
c) Welke snelheid heeft het bootje als T=5.

Kan ik misschien iets met 0,5x+2?
Alvast bedankt voor jullie hulp.

Liefs Fleur

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 februari 2004

Antwoord

Wat je vooral nodig hebt in dit probleem is de afstand tussen punt A en punt B. Voor die afstand geldt de stelling van Pythagoras:

D = Ö((Ax-Bx)2 + (Ay-By)2)
En dat is in dit geval Ö(100+25) = 15 meter

En als je je daarbij nog eens realiseert dat v = D / t (snelheid is afstand gedeeld door tijd), dan moeten de vragen a t/m c vrij goed te doen zijn. Succes.

Gideon
dinsdag 17 februari 2004

©2001-2024 WisFaq