Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren

Ik moet de volgende functie primitiveren, maar ik kom er niet uit.
k(x)= x2(2/x - 1/(Öx))
Is het de bedoeling dat ik hier eerst zonder haken ga schrijven, of kan ik deze functie in een keer primitiveren?
Alvast bedankt!

Britta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 februari 2004

Antwoord

Ja dat zonder haken schrijven is een goede gedachte.
x2(2/x-1/(Öx))=x2.2/x-x2/Öx=2x-x1.5.
Nu lukt het denk ik wel.

hk
maandag 16 februari 2004

©2001-2024 WisFaq