Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

hoi,

5:(x-4)=7:(x+1)
ik krijg als antwoord hieruit x=11,5 maar als ik 11,5 invul bij de beide formules krijg k toch verschillende antwoorden.. maar k zou niet weten wat ik fout kan hebben gedaan. ik deed het volgende:
7(x-4)=5(x+1)
7x-28=5x+5
2x-28=5
2x-23=0
x=11,5

liesje
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 februari 2004

Antwoord

Beste Liesje,

In jouw afleiding zit een foutje:

2x-28=5
2x-23=0

Die onderste regel moet natuurlijk zijn 2x-33=0.

FvL
maandag 16 februari 2004

©2001-2024 WisFaq