Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De punten van een ellips

IK ben bezig met een programma in php. Ik wil een mooie taartdiagram maken. Helaas maak ik het mezelf moeilijk door een ellips te kiezen voor het 3d effect. Ik zou graag een formule willen weten om de snijpunten van een ellips te berekenen ik weet de midden coordinaten ik weet de hoogte en breedte van de ellips wil nu graag de computer een berg x en y coordinaten laten geven.

Rob Bl
Iets anders - zondag 15 februari 2004

Antwoord

Ik hoop dat je met 'snijpunten van een ellips' bedoelt 'punten van een ellips'.
De algemene formule voor een ellips is:
x2/a2 + y2/b2 = 1
met
a = halve breedte
b = halve hoogte
Het middelpunt van de ellips ligt in dit geval in de oorsprong O van het assenstelsel; O = (0,0).
Voor waarden van x tussen -a en +a kan je met de formule
y = ±bÖ(1 - x2/a2)
telkens twee waarden y (een positieve en een negatieve) vinden.

Ik hoop dat dit antwoord je op weg helpt.

dk
maandag 16 februari 2004

©2001-2024 WisFaq