\require{AMSmath} Modulo rekening Ik moet x=5583 (mod 167) oplossen en m.b.v. een computerprogramma krijg ik volgens mij x=1.Hoe zou dit opgelost kunnen worden met de hand?Groeten, B.Boek Student hbo - zaterdag 14 februari 2004 Antwoord Na wat rekenwerk zijn we tot de conclusie gekomen dat er x = 166 ofwel x = -1 uitkomt. Typefout wellicht? In ieder geval is de manier van aanpak als volgt: 551 = 55 (mod 167) 552 = 55 * 55 = 19 (mod 167) 554 = (552)2 = 192 (mod 167) = 27 (mod 167) 558 = ... = 272 (mod 167) = 61 (mod 167) 5516 = ... = 612 (mod 167) = 47 (mod 167) 5532 = ... = 472 (mod 167) = 38 (mod 167) 5564 = ... = 382 = 108 (mod 167) 83 = 1 + 2 + 16 + 64 Dus 5583 = 551 * 552 * 5516 * 5564 = 55 * 19 * 47 * 108 (mod 167) = -1 (mod 167) Succes, Erica zondag 15 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet x=5583 (mod 167) oplossen en m.b.v. een computerprogramma krijg ik volgens mij x=1.Hoe zou dit opgelost kunnen worden met de hand?Groeten, B.Boek Student hbo - zaterdag 14 februari 2004
B.Boek Student hbo - zaterdag 14 februari 2004
Na wat rekenwerk zijn we tot de conclusie gekomen dat er x = 166 ofwel x = -1 uitkomt. Typefout wellicht? In ieder geval is de manier van aanpak als volgt: 551 = 55 (mod 167) 552 = 55 * 55 = 19 (mod 167) 554 = (552)2 = 192 (mod 167) = 27 (mod 167) 558 = ... = 272 (mod 167) = 61 (mod 167) 5516 = ... = 612 (mod 167) = 47 (mod 167) 5532 = ... = 472 (mod 167) = 38 (mod 167) 5564 = ... = 382 = 108 (mod 167) 83 = 1 + 2 + 16 + 64 Dus 5583 = 551 * 552 * 5516 * 5564 = 55 * 19 * 47 * 108 (mod 167) = -1 (mod 167) Succes, Erica zondag 15 februari 2004
Erica zondag 15 februari 2004
©2001-2024 WisFaq