Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de formule van de ellips?

Ik zou graag de formule van een ellips willen weten. Kunt u mij die geven en misschien een voorbeeld geven? Alvast bedankt.

Michie
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 februari 2004

Antwoord

De vergelijkingen van kegelsneden (ook die van de ellips) worden behandeld op de pagina die bereikbaar is via onderstaande link.

Een voorbeeld:
4x2+9y2=36
Deling door 36 aan beide kanten:
x2/9+y2/4=1
De lengte van de grote as is 2×3=6, de lengte van de kleine as is 2×2=4.
Het middelpunt van de ellips is in dit geval (0, 0).

Ik hoop dat een en ander je iets verder brengt.

Zie Kegelsneden en hun vergelijkingen

dk
vrijdag 13 februari 2004

©2001-2024 WisFaq