\require{AMSmath} Integraal van goniometrische functie Hoi !Zouden jullie me op weg kunnen helpen met òtg3xIk weet niet echt hoe te beginnen ;/Dank bij voorbaat Kef Overige TSO-BSO - donderdag 12 februari 2004 Antwoord Schrijf tg3x als tg2x.tg xtg2x los je op uit: 1 + tg2x = 1/cos2x (uit hoofdformule)tg x = sin x/cos x en sin x.dx = -d(cos x).Alles is nu uitgedrukt in cos xDoor de haakjes uit te werken krijg je nu 2 eenvoudige integralen.Eindresultaat : ln(cos x) + 1/2cos2x + c. LL donderdag 12 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi !Zouden jullie me op weg kunnen helpen met òtg3xIk weet niet echt hoe te beginnen ;/Dank bij voorbaat Kef Overige TSO-BSO - donderdag 12 februari 2004
Kef Overige TSO-BSO - donderdag 12 februari 2004
Schrijf tg3x als tg2x.tg xtg2x los je op uit: 1 + tg2x = 1/cos2x (uit hoofdformule)tg x = sin x/cos x en sin x.dx = -d(cos x).Alles is nu uitgedrukt in cos xDoor de haakjes uit te werken krijg je nu 2 eenvoudige integralen.Eindresultaat : ln(cos x) + 1/2cos2x + c. LL donderdag 12 februari 2004
LL donderdag 12 februari 2004
©2001-2024 WisFaq