\require{AMSmath} Tweedegraads ongelijkheid Hoe kan ik dit oplossen: 2x2+px+54 Peter Student hbo - maandag 11 maart 2002 Antwoord Eerst maar eens oplossen: Een voorbeeld: Neem p=-4 Invullen levert: (x1 of x3) en 2-3x2+3 In een tekening: Dus het antwoord is dan: 2-3x1 of 3x2+x Nog een voorbeeld: p=0 Invullen levert overal niks... Dus geen oplossing... Nog een voorbeeld: p=-2 Invullen levert: Onzin bij het eerste stuk, maar bij het tweede stuk: 1x1 Dus de oplossing x=1 In een tekening: Nog een voorbeeld: p=2 Onzin voor het eerste stuk, maar -1x-1 bij het tweede stuk... Dus oplossing: x=-1 Nog een voorbeeld: p=12 Dan levert het eerste stuk: x-3 of x-3 en het tweede stuk: -3-2x-3+2 Dat wil zeggen dat de oplossing wordt: -3-2x-3+2 Kortom.. zo zit het dus! WvR donderdag 14 maart 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik dit oplossen: 2x2+px+54 Peter Student hbo - maandag 11 maart 2002
Peter Student hbo - maandag 11 maart 2002
Eerst maar eens oplossen: Een voorbeeld: Neem p=-4 Invullen levert: (x1 of x3) en 2-3x2+3 In een tekening: Dus het antwoord is dan: 2-3x1 of 3x2+x Nog een voorbeeld: p=0 Invullen levert overal niks... Dus geen oplossing... Nog een voorbeeld: p=-2 Invullen levert: Onzin bij het eerste stuk, maar bij het tweede stuk: 1x1 Dus de oplossing x=1 In een tekening: Nog een voorbeeld: p=2 Onzin voor het eerste stuk, maar -1x-1 bij het tweede stuk... Dus oplossing: x=-1 Nog een voorbeeld: p=12 Dan levert het eerste stuk: x-3 of x-3 en het tweede stuk: -3-2x-3+2 Dat wil zeggen dat de oplossing wordt: -3-2x-3+2 Kortom.. zo zit het dus! WvR donderdag 14 maart 2002
WvR donderdag 14 maart 2002
©2001-2024 WisFaq