Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwikkelen

Ik zit met een praktisch probleem. Ik heb een spoel met een 1000 meter bandstaal.
Ik wil hier 10 keer 100 meter van maken.
Dus ga ik hem opnieuw omwikkelen.
De begindiameter is 58 cm. en de dikte van het staal is 0.2 mm
Nou wil ik weten hoeveel omwentelingen ik moet maken om aan die 100 meter te komen. Help!!

Lennar
Student universiteit - donderdag 12 februari 2004

Antwoord

Voor een opgerolde band geldt de volgende formule :
l = p/d*(R22 - R12) met
l = de lengte van de band = 100 m
d = de dikte van de band = 0.0002 m
R2 = de buitenstraal van de rol = ?
R1 = de binnenstraal van de rol = 0.29 m

Hieruit kan men berekenen dat R2 = 0.3008 m is.
Het aantal omwentelingen = toename van de straal (0.0108) gedeeld door de dikte = 54 (niet afgerond 53.88).



LL
donderdag 12 februari 2004

©2001-2024 WisFaq