Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Quotientfunctie

hallo iedereen!

Ik moet voor wiskunde een practische opdracht maken, hier heb ik alleen een paar vragen over:

Wat voor verschillende soorten grafieken kunnen quontientfuncties hebben?
Ik heb geen idee hoe je deze grafieken noemt en hoe deze veranderen wanneer je de formule veranderd

Hoe kan je het nulpunt van een quontientfunctie berekenen?

Beschrijf het eventuele asymptotisch gedrag.
Ik weet wat asymptoten zijn, maar kan zijn gedrag niet beschrijven, want dit scheelt geloof ik veel of je met een positief of negatief getal werkt.

Ik hoop dat iemand antwoord weet op deze 3 vragen.

alvast bedankt

Miranda

mirand
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 februari 2004

Antwoord

Ben je niet een beetje vaag bezig?
Quotient betekent deling.
Je hebt dus een functie h van de vorm h(x)=f(x)/g(x).
Dat kan dus van alles wezen.
B.v. h(x)=(x-3)/(x+4)
Probeer zulk soort functies maar eens uit op je GRM.

Het zou ook zoiets kunnen wezen als h(x)=(x-3)*(x-5)/(x+1);
Dus een tweede graadsfunctie gedeeld door een eerstegraadsfunctie. Dat is veel interessanter.
Bekijk daarvoor maar eens de derde applet die je op onderstaande pagina kunt aanklikken:
Product en Quotientfuncties

hk
donderdag 12 februari 2004

©2001-2024 WisFaq